maanantai 27. tammikuuta 2014

Isona minusta tulee pelastuskoira!

Ehkä. Jos läpäistään sopivuustesti.

- Sopivuustesti sisältää vapaana seuraamisen, lyhyen paikallaolon ja luoksetulon.
- miljöbana (mm. tunneli, esteiden ylitystä, koirien nostamista)
- nenän käyttö/maalihenkilön kohtaaminen ja palkkaaminen
- ohjaajan haastattelu; sitoutuneisuus ym.


Siis ei siinä testissä oikeastaan muuta pahaa, paitsi paikallaan olo. Hyödyllinen taito ihan jo agin lähtöjä ajatelleen, mutta ei helkkari miten mä olen sen Alille opettanut? Pää lyö aivan tyhjää, ei mitään muistikuvaa! Ei noiden kuulemma mitään tottis/toko liikkeitä vastaavia suorituksia tarvitse olla ja Hippi niin nuori että hiukan annetaan anteeksi keskittymisen herpaantuminen ym. pienen ikään liittyvät asiat.

Muuten olen koiran (ja itseni) sopivuudesta enemmän kuin varma, sunnuntaina oltiin ensimmäistä kertaa raunioradalla vähän ukkoja etsimässä. Ja mikä älytön parannus viimekertaiseen maastopartiointiin, noin kuukausi takaperin! Viimeksi Hippiä ei olisi voinut vähempää maalimiehet kiinnostaa, yhtä jopa vähän arkaili., mutta nyt ei merkkiäkään sellaisesta. Saatin kyllä puuskittainen vastatuuli avuksemme, mutta silti ihan älytöntä nenänkäyttöä tuon ikäiseltä. Hienosti otti ilmavainua ja vauhdilla juoksi maalimiehen luokse, ei merkkiäkään arkailusta tai epäilystä.

Olen vieläkin ihan fiiliksissä, perjantaina Hippi oli ihan huippu kun puuhailtiin agijuttuja (varsinkin kun Ali perseili niin pentu piristi mieltä) ja nyt sunnuntaina nuo rauniotreenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti