sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Hei me treenataan!

Olen tässä nyt parisen viikkoa pantannut kirjoittamista kun tuntuu ettei mitään ihmeellistä asiaa ole, mutta nyt kirjoittaessa tuntuu että juttu vaan venyy ja venyy. Joten pahoittelut pitkähköstä postauksesta, yritän sentään kirjoittaa asiat tapahtuneessa järjestyksessä.

Molempien poikien kisaura tosiaan on alkamassa nyt 15.2. kotikisoissa eli ATT:llä, Hipin kepit on edenneet ihan huimaa vauhtia ja ne on tällä hetkellä oikeastaan paremmat kuin Alilla. Treeneissä ollaan käyty edelleen sen kerta viikkoon, Alin kanssa pidetään varmaan reilu viikon tauko ennen kisoja, sille kun tekee hyvää vähän mietiskellä asioita. 14.2. on SWAT-cupin viimeinen osio, Alin kanssa ei sinnekkään siis olla menossa, mutta Hipin kanssa mennään kokeilemaan avointa. Nyt on pari viikkoa menty Alin kanssa ihan huippuvireessä, nuuskutteluut jääneet minimiin ja on oikeasti ollut ilo treenata!

24.1. treenien rata
24.1. näytti rata tuolta, alkuun heti kiva jarrutus kepeille jonka jälkeen kolmen esteen sarja jolla piti suorittaa ohjaajan osalta suoraan juoksemista. Tehtävä osoittautui erittäin vaikeaksi, varsinkin Ali on niin herkkä ohjattava että väistää heti jos juoksen liikaa päälle. Tahkottiin 3-5 sarjaa oikeasti ihan huolella ja Ali veti ihan överit kun palkkasin lelulla jotta sain sen irtoamaan 5 esteen taakse. Loppujen lopuksi saatiin kuin saatiinkin sujumaan, ihan jopa melkein mallikkaasti! Loppurata sujuikin sitten enemmän kuin hyvin, etenkin 8-12 väliin olin todella tyytyväinen, sain sujuvan ohjauksen kun juoksin puomin ja putkien välistä eikä tullut edes kiire ehtiä keinulle.

Hipin kanssa aloitettiin rata vasta 3 esteeltä, keppejä treenattiin erikseen niin kokenut niitä tarpeen tuohon radalle. 3-5 oli kyllä huomattavasti helpompi kakaran kanssa, se ei juurikaan välitä vaikka räpellän ja sählään taikka näytä siltä että jyrään yli, kiltisti suoritetaan kaikki mitä käsketään. Harmittaa kun en saanut meidän rataa videolle, tuli meinaan niiiiiiiiin hienot kontaktit puomille että huhhuh. Ampui muurilta ihan täysiä puomille ja olin varma että läpijuoksuksi menee, mutta ei, sinne jysähti ja jäi ihmettelemään kun mulla taas tapani mukaan kesti hetkonen kipittää perässä. Ja monta kertaa tehtiin vielä että ei edes ollut mikään hetkellinen valaistuminen. Alla vielä videoituna kepit treenien lopulta, koirasta huomaa jo väsymyksen. Tuota miniun jäljessä kävelemistä ei oikein vielä kestä, edistämisestä ei välitä. Toinen suunta myös selvästi vaikeampi.


Uudet työvalot asennettuna
Peko-treeneissäkin ollaan ahkeraan nyt käyty, tosin nyt tulee luultavasti 6 viikon tauko ilmaisutreeneistä kun aloitan työharjoittelun Faunattaressa ja työaika loppuu vasta aikaisintaan 18. Ilmaisun kanssa on nyt tahkottu eri asentoisia maalimiehiä, kahtena viime kertana seisoa. Edellisviikon ilmaisutreenit pidettiin normaalin parkkiksen/pihan sijaan metsässä ja Hippihän veti "hieman" kierroksille kun luuli pääsevänsä hakuilemaan. Eli toisin sanoen ei ehkä se paras kerta alkaa treenata niitä seisovia ukkoja. Hyppimiseksihän se meni, ei kyllä onneksi haukkunut ja hyppinyt vaan hypähti ensin muutamaan otteeseen ja sen jälkeen alkoi ilmaisemaan. Jäi kuitenkin hieman kaihertamaan tuo hyppiminen, ihan sen vuoksi että tulee kuitenkin niin vauhdilla mm luokse että tuollainen lähes 13kg jysähtää melko mukavasti.

Nyt viime tiistaina sitten jatkettiin ihan kentällä seisovien ukkojen kanssa, tosin aloitettiin kumartuneista kun niitä kohden Hippi ei sentään hypi. Saatinkin kyllä erittäin hyviä suorituksia, ilman hyppimistä ja sähellystä. Seuraavaksi aletaan varmaan vähän liikuttelemaan ukkoja kenttätreeneissä, huomenna voisi kokeilla vähän umpipiilon ilmaisua. Alla vielä videokooste viime tiistain ilmaisutreeneistä:



Tuollasta rataa sitten eilen väännettiin. Mulla oli jostain syystä todellisia vaikeuksia muistaa rataa alussa, 3/9 esteellä olin jatkuvasti väärällä puolella. Rata itsessään sujui kyllä yllättävän hyvin molempien kanssa kunhan sen vaan muistin.

Alin rataan olin muuten erittäin tyytyväinen (jopa 12 sylkkäri sujui todella hienosti!), mutta kepeille se ei osaa vieläkään kunnolla hakeutua. Yritettiin auttaa sitä asettamalla targetti ensimmäiseen keppiväliin, mutta eihän radan tekemisestä tullut mitään :D Tyydyin siis vaan hidastamaan koiraa rajusti pituuden jälkeen jotta saatiin keppien lähestyminen edes joten kuten sujumaan.

Hipin kanssa otettiin ensin kepit pari kertaa ihan yksittäisenä ja pakko oli taas todeta että kyllä sitä oppimista tapahtuu levon aikana. Ihan huippu vireessä ja haki todella hyvin kepit itsekkin. Ja pakko sanoa kun oltiin rata suoritettu ensimmäisen kerran että harmitti ihan älyttömästi kun ei saatu videolle. 11 takaaleikkaus ja 12 sylkkäri vähän takeltelivat kun Hippi ei juurikaan irtoa ja sylkkäri taidettiin tehdä ensimmäistä kertaa. Mutta tuo loppusuora! Hipillähän on siis kepit tällä hetkellä huomattavasti Alin keppejä paremmassa kunnossa ja olin todella hämmentynyt kuinka kaukaa se selvästi lukitsi kepit ja lähti itsenäisesti suorittamaan. Tuli kyllä oikeasti sellainen "ei vitsi, nyt me ollaan kyllä valmiita kisoihin"-fiilis molempien poikien kanssa, vieläkin hymyilyttää kun tätä tekstiä kirjoitan. Ja taas pieni videon pätkä, kuvattu vielä ihan treenien lopuksi niin hiukan väsynyttä menoa niin ohjaajalla kuin koiralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti