torstai 25. syyskuuta 2014

Syksy tuli ja vauhdilla


Täysin aiheeseen liittymätön kuva, Possu yritti
vakuutella ettei karvat viinirypäleissä haittaa.
Vielä lauantaina aurinko paistoi ja lämpömittarikin näytti +15 astetta, sunnuntaina oli jo hiukan harmaata ja satoi vettäkin, mittari pysyi silti +10. Maanantaina sitten tuli syksy. +5 astetta, järkky tuuli ja vettä satoi, illalla laski nollaan ja tiistai aamuna oli hallaa.

Maanantaina käytiin hakuilemassa "kauniissa" säässä Turussa Luolavuoren lämpökeskuksen alueella. Ei ollut varsinaista rauniohakua eikä kyllä maastoetsintääkään, teollisuushallin piha missä oli romua, roskalavoja, lasten leikkitelineitä, penkkejä, traktorinkauhoja ym. mukavaa. Paikka sijaitsee mäen päällä ja siellä kävi ihan järkyttävä tuuli mikä sekoitti hajut melko hyvin ja painoi ne alueen toiseen reunaan. Meitä oli hurjat 3 ihmistä paikalle raahautunut, keli verotti osallistujia aika hyvin. Maalimiehet oli vuorotellen piiloissa eli kaksi ukkoa Hippi sai etsiä. Ja tulipahan todettua taas tuon koiran älytön rohkeus ja varmuus erilaisilla alustoilla, kasassa oli pari panssariverkko-ovea joiden päältä juostiin ilman ihmettelyjä ja romukasan päällekkin kiivettiin ihmettelemään vaikka kasa vähän heiluikin alla ja tassu lipsui märällä alustalla. Välillä toivoisin hiukan itsesuojeluvaistoa tuolle koiralle, mutta parempi tuo on kuin arka koira mitä pitäisi kannustaa ja rohkaista jatkuvasti. Molemmat ukot löytyi hienosti, ekan kanssa oli enemmän hakemista kun oli alueen toisessa laidassa ja hajun paikantaminen vaati työtä kun oli paljon tavaraa ja piiloja. Toinen ukko oli alueen keskellä ja sen Hippi paikansikin todella nopeasti. Lopuksi vielä haukutettiin kahdesti, kierrokset oli korkealla ja sen huomasi haukun tahdista, mutta muuten oli kyllä mallisuoritus, ei tuhtinut turhia vaan aloitti haukun heti maalimiehelle päästyä.

Takinkin jouduin Hipille ekaa kertaa tänä syksynä vetämään niskaan, keli oli niin karmea. Täytyy askarrella joku huomivärinen takki niin näkyy metsässäkin kunnolla, huomioliivi tietenkin on päällä lisäksi.


Kuvattiin tänään videolle avokin kanssa tämän hetkinen haukkutilanne, yleensä en treenaa perheenjäsenten kanssa, mutta kun en koskaan muista treeneissä kuvata niin miessai toimia haukutettavana tänään. Ja yleensä maalimieheltä tulee kehut ja ruokapalkka, nyt kehuin itse koska a) Markus on maailman huonoin kehuja b) Markus ei osaa vielä määritellä mikä on hyvä haukku ja lukea koiraa sen verran että osaisi palkata oikeaan aikaan.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti