sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Miten meidän pikkuötöt asuu?

Meillä asuu siis neljän koiran ja kahden kissan lisäksi tällä hetkellä 3 tiikerikotiloa (Achatina achatina), kaksi kania ja reilu 2kk:n ikäinen viljakäärmeen alku kenet olen näemmä tyystin unohtanut esitellä täällä :o 

Kaneille keksin näinkin yksinkertaisen ratkaisun kun tuli yhdistämisen hetki, Nepan tehdashäkistä pääty auki ja Renin aitaus siihen jatkoksi. Koko alueella on mittaa n. 260cm, suurimmaksi osaksi kanit pötköttelevät matolla ja häkin puolella käydään vessassa, syömässä ja juomassa. Tuo sininen kulmavessa on nyt ollut 2 viikkoa kanien käytettävissä ja siellä on tasat kahdet pissat, häkin vessalootaan on saanut pariin kertaan vaihtaa jo uudet pelletit. Häkin puolellekkin on pohjaksi tarkoitus vaihtaa jossain kohtaa matto jahka purut loppuu käytöstä, sotkee meinaan niin älyttömästi kun ramppaavat tuossa edestakaisin eikä Renin aitauksessa ole  pohjaa/reunoja mikä estäisi purujen karkaamisen.

Kaneillahan olisi halutessaan olkkari, eteinen ja keittiö, mutta eipä sieltä kumpikaan ole uskaltanut/suostunut/viitsinyt ulkoistumaan vaikka ovea auki pitäisikin.



Kotiloilla on tällä hetkellä asuntona 112 litrainen terraario, mittoina 80-35-40cm. Erillistä lämmitystä ei ole, lamppu pitää terran lämmön 25-28 asteessa ja kastelu hoituu ihan suihkupullolla. Seuraavan terran rakennan itse (tai Markus rakentaa...) pleksistä ihan sen vuoksi että tuokin painaa jo kiitettävästi, saatika sitten tuosta isompi lasinen. Nuilla ötöillä ei kuitenkaan ole mitään teräviä kynsiä tmv. kuten gerbiileillä, hiirillä, hamsuilla jne. niin pelksi on ainakin ihan kokeilemisen arvoinen idea. Isompaan terraan olisi tarkoitus myös rakentaa jonkin näköinen vesielementti, akvaarion pumppu olisi jo valmiina odottamassa.









Viimeisenä, muttei vähäisimpänä meidän madon kämppä. L-koon faunaboxi, sisustuksena syreenin oksa, vesikuppi, wetbox ja pari muoviköynöksen pätkää. Vielä pitäisi löytää pätkä paksuhkoa käyttä että saisi ripustettua tuohon oksan haaraan kun tykkää kiipeillä. Innolla odotan että kasvaa isommaksi niin pääse kunnolla sisustamaan ja laittamaan isompaa kämppää.


Madosta vielä kuva kun esittely on kokonaan unohtunut, kuoritunut 25.7. Turussa väriltään normaali. Lupsakka tyyppi, kasvattaja hyvin totuttanut käsittelyyn, ruoka maistuu hyvin ja takkikin vaihtunut kahteen otteeseen eli täydellinen ensimmäiseksi käärmeeksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti