lauantai 4. lokakuuta 2014

Hullujenhuoneelta päivää

Koirilla ollut nyt viimeiset pari päivää jotkut hullut päivät menossa, ollaan käyty pyöräilemässä, koirapuistossa ja metsässä juoksemassa eikä virta vaan lopu. Nenä- ja aivohommiakin ollaan tehty, ruoat olen syöttnyt kongeista ja nannoja piilotellut, Hipin kanssa tokoiltu, pekoiltu ja agsattu. Mutta ei niin ei. Noh, onneksi osaavat sisällä ihan hyvin rauhoittua, mutta toisinaan saavat ihme pimpuloita, varsinkin jos käydään ulkona pelkällä pissalenkillä niin sisällä alkaa armoton viipottaminen.

Pelastuskoirahommissa meillä loppui maanantaina yksi aikakausi kun oli viimeinen kerta tämän ryhmän ja kouluttajien kanssa, keväällä aloitettiin alkeiskurssi, hurjan nopeasti aika on mennyt. Hippi on edistynyt ihan huimasti, ollaan päästy ilmaisussa nyt lyhyessä ajassa hurjasti eteenpäin, etsintään sitä ei olla vielä sekoitettu eli maalimies on aina mennyt "piiloon" Hipin nähden ja olen sen suoraan ukolle lähettänyt. Työskentely sillä on aina ollut hyvinkin itsenäistä ja rohkeaa, mutta hermo sillä on parantunut todella paljon. Rauniolla kun sitä hajun tarkentamista ja pienellä alueella työskentelyä vaadittiin heti alkuun, teki todella hyvää tuollaiselle nuorelle sählälle koiralle. Treenikaverit meillä pysyy melko pitkälti samana, lisää porukkaan varmaan tulee, mutta eniten jään kyllä kaipaamaan kouluttajia ja sitä koko porukan yhteishenkeä.

Perjantaina käytiin kaikkien kolmen brassin kanssa agihallilla vähän rallattelemassa, Miin kanssa tehtiin tuon radan alkuosaa ihan matalilla rimoilla (10-20cm) 1-7 taisi olla pisin rata ja keppejä sitten ihan yksittäisenä. Niin kauan meni kaikki hyvin, kunnes tuli virhe kepeillä. Paineistui taas ihan hirveästi vaikken juurikaan noteerannut virhettä vaan jatkettiin keppejä korjauksen jälkeen, tehtiin kepit loppuun ja seiska putken läpi sitten loppuriekkumiset niin jäi hyvä mieli.

Possun kanssa oltiin ulkokentällä, näperettiin putkea eri kulmista, keppejä pari kertaa molempiin suuntiin ja loppuun vielä hiukan keinun paukuttelua. Yllättävän hyvin pysyi hanskassa, vaan pari kertaa lähti nenä viemään, mutta silloinkin tuli kutsusta luokse uudelleen.

Hippi pääsi sitten ihan varsinaisiin treeneihin tekemään tuota kuvan rataa, tehtiin tosiaan vaan tuonne 12 saakka. Ja oli kyllä sellaista räpellystä taas minun osalta että oksat pois. Alussa en luottanut että Hip pysyy lähdössä ja menin vain 2 esteen taakse ja lähetys 4 putkeen jäi "hiukan" vajaaksi. Keinu oli kyllä hieno, pussista kutsuin koiraa liian aikaisin ja se hiukan sotkeentui kun koetti kesken pussia lähteä kääntymään. 11 jälkeen en ottanut kunnolla haltuun niin se kiersi selän takaa ja hyppäsi seuraavan hypyn väärästä suunnasta.

Tässä vielä video ekasta radan räpellyksestä perjantain treeneistä:


Ja keppejä, ekaa kertaa täyspitkät kepit, verkot apuna. Rytmi löytyy jo ja takapotkuakin alkaa olla ihan kivasti.

Tänään käytiin vielä pyörähtämässä mätsäreissä Hipin kanssa, punainen nauha saatiin, mutta ei sen enempää. Kirjalliset arvostelutkin oli, kaikista muista saatiin arvosanaksi erinomainen paitsi esiintymisestä :D Liikkeett ja pöydällä meni ihan hyvinkin kivasti, mutta seistä ei tahtonut sitten millään. Kehän ulkopuolella kyllä nökötti kuin tatti kakassa, mutta kehässä se persus painoi ja paljon. Ehkä sen seisomisenkin jaksan treenata vielä joku päivä kuntoon :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti