lauantai 11. lokakuuta 2014

Imurikauppias ja muita maailman kauhistuksia

Vahtikoirien hämäystä
Hipillä alkaa mörköily ja isottelu pikku hiljaa tasaantumaan *koputtaa puuta*, välillä päästän lenkki mentyä jopa ihan hiljaa, pimeälläkin! Perjantaina kävi kiertävä imurikauppias (oli muuten hieno ja tehokas imuri, lähes 3500e hintalappu vaan ei oikein sopinut meille), Rex sai armahduksen ja pysyi portin "ihmisten puolella", pikkukoirat sai jäädä keittiiön portin taakse. Aluksi brassit pitivät pienen tervetulokonsertin, hiljenivät kyllä yllättävän nopeasti kun komensin. Lopullinen hiljaisuus saavutettiin - ylläripylläri - ruoan avulla, täytetyt kongit naaman eteen niin ei kuulunut pihaustakaan :D

Tiistaina käytiin Hipin kanssa epistelemässä ATT:llä, mutta itsellä ei ole juurikaan mitään muistikuvaa radoista kiitos ihanaisen päänsäryn. Hirveää  räpellystä siellä varmaan on nähty, vedetiin tosiaan mölliradalla tuplastartti (eli sama rata kahdesti). Puomin kontaktilla muistan teinin perseilleen, tiedä lie mikä aivopieru ollut kun yleensä esittänyt hienot 2on2off-kontaktit. Muttajuu, ei niistä sen enempää, ekasta juoksusta 35vp + aikavirhettä 15,66s ja toiselta radalta -0,04, 20vp.

Torstaina oli Raisiossa pelastukoirien talven/kevään pienryhmien jako. Vähän jännäkakka housuissa menin paikalle, ryhmiä kun oli normaalia vähemmän kouluttajapulan vuoksi ja pelkäsin että jäädään kokonaan ilman paikkaa. Pelko oli onneksi turha, saatiin paikka sunnuntaisesta raunio-/rakennusryhmästä, olisihan se kiva tietty treenata kahdesti viikossa ohjattuna, mutta parempi tuo kun ei ryhmää ollenkaan. Kaksi vanhaa ryhmäläistä pääsi samaan porukkaan eli ihan outojen ihmisten joukkoon ei jouduta.

Eilen käytiin perinteiseen tapaan viettämässä perjantai-iltaa eli agihalli treenamassa, mukaan pääsi molemmat brassipojat. Hippi oli ekana vuorossa ja noh, niin... Ihme räpeltämistä taas omalta osaltani, että jaksaa kiukuttaa oma hitaus, kömpelyys ja osaamattomuus. Hippi kyllä yllätti tuon alun kanssa, pussista jaksoi tulla loppuun saakka (ongelmana ollut liian aikainen kääntyminen -> sotkeutuminen pussiin) ja kääntyi nätisti oikeaan päähän putkea, muurin jälkeen kääntyi näppärästi puomille. Kontaktitkin muistui mieleen pienen kertauksen jälkeen. Keinun kanssa tuli ongelmia kun Hippi piti viedä ihan keinulle saakka, eri kulmista kontakteille & keinulle menoa pitää siis selvästikkin treenata. Ja seuraava ongelma tulikin heti seuraavalla esteellä :D Hipille en ole opettanut irtoamista kunnolla ja tällaisissa kohdissa se sitten kostautuu, valssin kun teki keinun jälkeen niin kaikki sujui hyvin, mutta aluksi koetin tehdä takaa leikkauksen ja eihän siitä tullut hevon pyllyäkään. Loppurata ei mikään ihmeellinen ollut, keppien sijaan tehtiin viereiset hypyt ja aika pirun kova imu oli putkella tuohon suoraan edessä olevaan päähän.

Ali pääsi tekemään pienen pikaräpellystreenin, nenä taas vei hiukan turhan paljon, mutta selvitettiin rata kunnialla loppuun. Vaikka matka vähän tökkikin nuuskuttelujen takia niin kyllä tuli taas sellaisia hetkiä että tajusi kuinka kiva tuollaisen suhteellisen "valmiin" koiran kanssa on treenata. Ali irtoaa niin paljon paremmin kuin Hippi, se helpottaa aivan älyttömästi tällaista hidasta lylleröä. Vuodenvaihteen jälkeen pitäisi Alin kanssa lähteä kokeilemaan onneamme ihan virallisiin saakka.

Aivan, Hipin keppitreenitkin edistyi! Kepeissä oli verkot jo valmiina kun mentiin kentälle, yksi pala oli välistä pois ja ajattelin ihan tuurilla kokeilla oikaiseeko tuo verkottomasta kohtaa, mutta eipä oikaissut ei! Tehtiin muutama toisto molemmilta puolin ilman yhtä verkkoa ja päätin kokeilla vielä onneani poistamalla toisen verkon. Ja alla videomateriaalia, kuten äänestäni kuule olin todella iloinen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti