sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Brassirukkasia ja leipomista

Toinen täytekakku minkä olen elämäni aikana tehnyt, vaikkei mikään malliyksilö olekkaan niin maistui hyvälle. Kaakaopohja ja pätkismoussetäyte, resepti otettu Leipomuksia-blogista.

En tiedä mikä brasseihin on iskenyt, etenkin Ali on ollut aivan täysi vatipää viimeisen viikon. Haukkua ja pöhistä täytyy joka ikiselle asiala, valoisaan aikaan ohitukset vielä sujuvat, mutta heti kun alkaa hämärtämään niin rähinä alkaa. Hippi on riittävän putkiaivo että kun sille näyttää nannaa niin se ei näe eikä kuule enää mitään muuta, mutta aikuiset oikein yllyttävät toisiaan haukkumaan, siinä kohtaa kun ollaan jo koiraa ohittamassa niin sitä ei enää haukuta vaan Ali ja Milla paukuttavat vaan toisilleen. Nooh, ehkä se tästä, kokeillaan nyt naksua alkuun, hankalaa vaan kun yleensä aina koirat huomaa vastaantulija ennen minua.

Vasemmalta: Minni, Rexi, Hippi, Riiviö, Milla & Ali

Lauantai ilta ja sunnuntai vietettiinkin vähän isommalla sakilla kun tuli pari hoitokoiraa, seropit Minni ja Riiviö. Molemmat olleet ennenkin meillä hoidossa, Riiviö on Hipin mielestä ihan paras leikkikaveri ja Rexi taas on kovin mieltynyt Minniin. Aamulenkillä olin puhjeta ilosta kun tehtiin niin hieno ohitus! Kaikki kuusi koiraa mukana miulla ja vastaan tulee kurkku suorana huutava täysin vieras koira. Huomasin vastaantulijan ennen koiria joten ehdin kerätä hihnat rauhassa ja Minnin (purkaa toisinaan kiukkunsa muihin koiriin näpsimällä) toiselle puolelle ja loput viisi toiselle. Ja ihan hiljaa mentiin ohi!



Perjantaina käytiin Alin ja Hipin kanssa hallilla vähän treenailemassa, Ali päätti tällä kertaa olla ihan suhteellisen toimiva. Tuo 10-12 väli oli sellainen että en millään meinannut ehtiä ajoissa tai sitten unohdin selvästi kääntää, Ali turhautui pariin otteeseen ja urputti hiukan kun en toiminut. Lopuksi saatiin kuitenkin rata vietyä puhtaasti kerralla loppuun, tuli pitkästä aikaa ihan superhyvä fiilis Alin kanssa touhutessa. Mentiin vielä viereiselle kentälle hiukan keppejä ja keinua hiomaan, kepeillä alkaa nyt olla vauhtia (ja kierroksia) että saa olla tosi tarkkana että ottaa myös viimeisen välin. 

Hipin rata

Hipin kanssa tehtiin keinua ihan yhtenä esteenä (Hipin mielestä ihan superhyperkiva koska siitä saa paljon nannaa) ja hiukan irtoamisia pienen radan avulla. Lisäsin ekaa kertaa rimat siivekkeiden väliin, maassa kyllä leputtavat vielä, mutta hiukan oppii askeleitaan jo katsomaan. Tuo 1 otettiin takaakiertona niin siinä ei tosin rimaa ollut ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti